tisdag 31 mars 2009

Tisdagstema - inifrån och ut

Den här veckans Tisdagstema "inifrån och ut" är även det ett av mina favoritteman. Jag har också flera bilder som är tagna på detta sättet. Jag tycker att det är en spännande vinkel när man ser det ljusa, fina där borta.

Här har jag valt ut en av mina favoriter. Den är tagen inifrån en av portarna på Louvren så att man kan se glaspyramiden  genom den.

Jag måste också få ta med en bonusbild. Den är tagen av en 6-åring rakt igenom fönstret på dockhuset. Den bilden får en spännande dimension tycker jag. Dockhusets vask som är närmst, blir jättestor i förhållande till de riktiga stolarna långt borta.

Fototriss - En stad eller ort (gissa vilken)

Nu har jag inte haft med några bidrag till fotoutmaningar på ett tag, eftersom jag inte har hunnit. Denna veckan måste jag emellertid vara med. Det är ju ett av mina favoritteman påFototriss! Städer! Utöver det är det meningen att man ska försöka se eller gissa vilken stad bilderna är ifrån.

Här fick det definitivt bli arkivbilder, men att välja vilken stad, det blev inte lätt! Först tänkte jag ta Helsingborg, min gamla hemstad. Sen hade jag så många bilder från städer på tågluffen i somras, men till slut valde jag i alla fall den här staden. Det kanske inte är så svårt att se var det är, men jag valde den ändå för  den fantastiska variationen bland byggnaderna. Alltifrån små, gamla till höga ultramoderna byggnader. Jag har hur många bilder som helst från den stadens alla hus. Stora som små. Vi gick omkring väldigt mycket när vi var där och jag kunde aldrig se mig mätt på dessa fantastiska hus!

söndag 29 mars 2009

Men vad är detta? - 14

Här kommer den fjortonde bildgåtan. En dag senare än beräknat, men gårdagen var fullbokad med de sista två föreställningarna på "Is" och tillhörande efterarbete ;). Den här gången hoppas jag verkligen att bildgåtan ska vara lite klurig, så sätt igång att gissa nu! Lycka till!

Men vad är detta? - 13 Hela bilden

Jaha ni! Här är papperskorgen, som "Med nål och tråd" så snabbt kom på att det var. 

onsdag 25 mars 2009

Men vad är detta? - 13


Då kommer här en ny bildgåta! Enligt A var den jättelätt, men vem vet? Bilden blev väldigt liten. Hoppas det går att se i alla fall. 
Kom gärna med fler idéer och synpunkter! (Se förra inlägget.)

Men vad är detta? - 12 Hela bilden


Så klart var det en sprayflaska! Tydligen alldeles för lätt. 

Nu skulle jag vilja veta vad ni tycker om bildgåtorna. Är de för lätta, för svåra, lagom? Hur ofta ska jag lägga in en ny? När ska jag berätta vad det är på bilden? Ibland känns det länge innan jag gör det, men jag har försökt byta ungefär på onsdagar och lördagar. Det är ju inte säkert att alla som kollar bildgåtan skriver kommentarer och då är det ju synd att byta för ofta eller berätta för snabbt.  Fler funderingar?

söndag 22 mars 2009

Fototriss - Kraft

Temat för veckans Fototriss är "kraft" och det har jag valt att tolka så här:"Förbrukad kraft" kan man väl kalla batterierna som väntar på skjuts till återvinningen.


"Växtkraft". Om man tittar noga kan man se de små knopparna som spricker fram ur riset."Kraftledning", men det tar också en massa kraft att se eländet!

Men vad är detta? - 12

Nu kommer en ny bild och jag har försökt göra den svår, så lycka till!

Men vad är detta? - 11 Hela bilden

Det tog lite tid eftersom jag varit borta ganska mycket i veckan, men här kommer nu äntligen hela trådrullen! Grattis Herr T och Fröken Elsa! Och bra kämpat ni andra!

fredag 20 mars 2009

Hassel ;)


Igår var vi i parken igen. Nu när vi visste att det var hassel var det kul att gå tillbaka till samma ställe. Vi letade och letade efter "flickblommorna", men hittade inga. På något ställe fanns en rödaktig liten knopp som såg ut att kunna bli en liten blomma, men den ville inte fastna på bild. Det ville däremot hängena som den här veckan var mycket smalare och brunare och många såg helt vissna ut. 

onsdag 18 mars 2009

Men vad är detta? - 11 lite till

Här är lite mer av bilden. Är det nån som kan se vad det är nu då?

måndag 16 mars 2009

Vårtecken 2009 -1
Nu börjar det äntligen "våra" till sig lite både här och där. Vintergäcken  blommar för fullt i min rabatt. Krokusen har slagit ut och det är fullt av stänglar som nog ska bli påskliljor och tulpaner. I parken hittade vi dessa små ulliga gulliga "maskar" i torsdags. Efter klurande och funderande och letande frågade jag den allvetande Pappa Sockerbagaren vad det kunde vara och jag hann inte beskriva mycket förrän han sa "hassel". Så då säger vi det och hoppas att jag beskrev rätt. Barnen var väldigt förtjusta i de små "maskarna" och ville gärna gosa med dem så nära ansiktet som möjligt, vilket kanske inte är det bästa med dessa små allergibomber. Som tur var verkade ingen reagera på dem.

Men vad är detta? - 11

Då ska ni väl få nåt att bita i nu då :) Nej, den här är kanske inte heller så svår, men man vet aldrig riktigt. Vi får väl se. Gissa på!

Men vad är detta? - 10 Hela bilden

Okey då! Det var ett vattenpass. Tydligen alldeles för lätt, även om Herr T snällt föreslog att det kunde vara en vitamintablett, typ omega-nåt. Kul att någon i alla fall sa nåt annat än vattenpass :)

lördag 14 mars 2009

Men vad är detta? - 10

Vi kör direkt på nästa bildgåta, som kan vara jättelätt eller jättesvår. Det återstår att se. Gissa på!

Men vad är detta? - 9 Hela bilden


Eftersom klockan nu är ett på natten, kan man ju tycka att det faktiskt är lördag, så här kommer hela stoppnålen. Det kom ett par nära gissningar; "fästemansnål" (säkerhetsnål) och synål, vilka åtminstone påminner om den. Och Manotanten, du använde väl en stoppnål när du sydde fast grafittin? 
Kul i alla fall att så många har gissat!

onsdag 11 mars 2009

Men vad är detta? - 9

Då var det dags att börja klura lite igen då! Får se :) om C tar den här lika snabbt då!

Men vad är detta? - 8 Hela bilden

Här kommer den! Hela kapsylöppnaren! Gratulerar "C"!

tisdag 10 mars 2009

Men vad är detta? - 8 Lite mera


Här har jag tagit med lite till av bilden. Nu kan ni säkert se vad det är. 
Hela kommer i morgon.

söndag 8 mars 2009

Fototriss - Färgkontraster

Denna veckan är temat i Fototriss "färgkontraster" och här är mitt bidrag:

Röda vinbär från trädgården i somras

Dockan i Malmö
Här är det väldigt färgglatt på en bit ibland allt det grå.

Picadilly Circus i London.
Hela fasaden är full av kontraster. Kanske inte så färgglada, men det får den blå himlen stå för.

lördag 7 mars 2009

Men vad är detta? - 8

Här kommer en ny bildgåta. Är det någon som kan se vad det är? Den är ingen penna den här gången!

Men vad är detta? - 7 Hela bilden

Ja, det här var en penna Maria och som "Manotanten" uppmärksamt har sett, samma penna igen :-) , sedd rakt framifrån.

onsdag 4 mars 2009

Men vad är detta? - 7

Här kommer en ny bildgåta på en ny blogg :) Fortsätter numreringen där jag slutade på 70% Garn. Gissa på och lycka till!