tisdag 28 april 2009

Men vad är detta? - 22


Nu börjar det bli riktigt svårt att  hitta på nya bildgåtor. 
Här kommer en som ni nog lär få problem med, även om jag inte tror att det är omöjligt att ni har en sån hemma.

Men vad är detta? - 21 Hela bilden

Men visst var det spolkapseln! Grattis Fröken Elsa! (Och Med nål och tråd, som nästan hann först :))

Tisdagstema - Stor och liten


Som den dockhusgalning jag är hade jag inga svårigheter alls att hitta "stor och liten", som är veckans Tisdagstema. Problemet var i stället att välja vilka saker jag skulle fotografera. Till slut blev det i alla fall mattorna. Vi har i helgen bytt ut den stora, tjocka mörka mattan i vardagsrummet mot en naturfärgad trasmatta (det är inte den som är "liten":)) och också bytt klädsel på sofforna från rött till oblekt. Nu är det härligt ljust i rummet och vårsolen lyser in! Och alldeles nystädat!

söndag 26 april 2009

Fototriss - Sten

Så bra att temat i Fototriss var "stenar" den här veckan. Jag hade precis tänkt lägga ut min bild med sniglarna på stenen i vår trädgård ändå, men här passade den ju bra. "Vårkänslor"!

Förra veckan när vi hade utedag hittade barnen stenar som såg ut som bokstäver och vi försökte göra ord av dem.

Våra gamla, fina gatstenar med lite gräs emellan. Runt gatstenarna ligger ännu mindre småsten. Även om ogräs inte är precis sånt man vill se, så känns det ändå bra nu när allt börjar växa igen.

tisdag 21 april 2009

Tisdagstema - trä

Härligt Tisdagstema den här veckan! Funderade så på vad jag skulle välja att fotografera, men kom sen på att jag tog några jättefina bilder förra veckan när vi hade utedag. Vi hittade denna fina pinne i parken. Tycker mönstret av mossa är så vackert på den. Det var inte lätt att välja vilken bild som var finast, men denna blev det. Klicka på den så den blir större, så ser man bättre. Här finns fler bidrag.

måndag 20 april 2009

Nu är det som allra vackrast ......


..... här längst uppe på Körsbärget!

söndag 19 april 2009

Men vad är detta? - 21


Den förra bildgåtan gick ju snabbt att lösa, så jag lägger in en ny redan nu. 
Kan ni den se vad det här är?

Men vad är detta? - 20 Hela bilden


Grattis Syster Yster! Och alla ni andra som håller med henne! Här har ni burken som spännet sitter på. Det är inte jag som har gjort innehållet:)

lördag 18 april 2009

Men vad är detta? - 20

Vem ser vad det här är då? Lycka till!

Men vad är detta? - 19 Hela bilden

Emil var på rätt spår, men den här gången var det Manotanten som löste bildgåtan, även om hon inte trodde det :) Grattis! Både Tant U och Helena hade listiga gissningar. Önskar jag hade kommit på dem för en annan bildgåta! Det som ligger på silen är blåbärsrester. Jag tyckte det var ett kul motiv. Kunde ha haft med den på Fototriss när det var tema "prickigt". Nu ska jag genast fundera över vilken bildgåta jag ska ta härnäst.

fredag 17 april 2009

Men vad är detta? - 19


Undrar om det här är lätt eller svårt. Lycka till!

Tisdagstema - Godis

Sent ute, men här är mitt bidrag till Tisdagstemat den här veckan. Detta temat kunde jag ju bara inte missa. Det svåra var bara att välja ut vilket godis jag skulle ta med.
Till slut bestämde jag mig i alla fall för att ta med denna bilden. Den föreställer Thorntons kola. Försvinnande goda i alla smaker. Här är det med paranötter i. De är nog de bästa, tycker jag. Som ni ser har jag snabbt varit och nallat några stycken. Tyvärr är inte bilden nytagen. Thorntons kolor hör julen till här hos oss, så jag får tåla mig ett tag till. Denna asken är slut sedan länge.

Fototriss - Tidens tand


Nu kommer mitt bidrag till veckans Fototriss. Bättre sent än aldrig.

Första bilden är på vårt gamla fina köksbord. Det både syns och känns att det är använt i många, många år.


Kryddhyllan, som också är väl använd, pryder fortfarande väggen i vårt kök.


Sist ut är snögubben, dock inte gjord av snö utan stearin, som såg dagens ljus någon gång på 60-talet. Då, något rakare i ryggen.

Men vad är detta? - 18 Hela bilden

En potatisskalare! Visst var det en sån! Grattis Matilda och Lisa! 

måndag 13 april 2009

Men vad är detta? - 18

Här kommer en ny. Lycka till!

Men vad är detta? - 17 Hela bilden


Grattis Arvid, Manotanten och Syster Yster! (Bland säkert många fler.) Visst var det Eiffeltornet. Den här gången hade jag inte förstorat, utan förminskat :) Det hjälpte inte att "förvirra". Den här bilden var ni snabba på. Jag tog hur många bilder som helst när jag var där. Det var en lång stund jag betraktade detta fantastiska torn från den här vinkeln, medan jag dessemellan försökte se om jag kunde upptäcka resten av familjen där högt uppe :)

lördag 11 april 2009

Men vad är detta? - 17

Här är påskens bildgåta, som dock inte har ett dugg med påsk att göra. 
Lycka till!

Men vad är detta? - 16 Hela bilden

Det var en massa roliga gissningar ni hade :-) Dock var det så att C och Fröken Elsa var de som kom på vad det var. Just det, rotsidan på en vitlök! Grattis!

torsdag 9 april 2009

Men vad är detta? - 16

Dags för en riktig "svåring" igen ! (?)

Men vad är detta? - 15 Hela bilden

Rätt svar: Hålen på ett rivjärn! Grattis Syster Yster!

tisdag 7 april 2009

Tisdagstema - Vardagslyx

Vi har så många fina servetter. Flera med monogram på, som mamma har broderat en gång i tiden. Sedan flera år tillbaka har vi alltid linneservetter när vi äter middag. Varje dag. Det är vardagslyx för mig!

Se fler exempel på vardagslyx här.

måndag 6 april 2009

Men vad är detta? - 15

Här är en ny bildgåta. Förmodligen lite lättare. Lycka till!

Men vad är detta? - 14 Hela bilden

Här är hela bilden! Ett jordat eluttag. Bra att ni fick klura lite!

söndag 5 april 2009

Men vad är detta? - 14 - sista ledtråden







En liten smal bit av föremålet. 
Ta och jämför i köket :)
Ska försöka hinna lägga in hela 
bilden i morgon.

Fototriss - Prickigt

Temat i Fototriss den här veckan är "prickigt". Jag tycker inte att man ser prickiga saker så ofta, så jag var lite skeptisk när jag började leta runt här hemma. Det visade sig att det inte var så svårt i alla fall. Ganska snart hade jag hittat tre prickiga saker.

En prickig taklampa i hallen. Den sprider dessutom fullt med prickar på väggen, men dessa lyckades jag tyvärr inte fånga på bild.

I fönsterkarmen har jag en prickig vas som jag hittade på loppis förra året.

Ett övervintrat legobygge stoltserar med sin prickighet på sonens rum. 

lördag 4 april 2009

Men vad är detta? - 14 - lite mer

Veckan har varit ganska full, så jag har inte haft tid att göra något åt bildgåtan, men jag tror det är dags att fylla på lite på bilden. Det verkar svårt den här gången. (Men, det var faktiskt så att Herr T gissade ganska snabbt, av helt naturliga skäl.) Hoppas det kan klarna lite nu!

"Flickhassel"

I torsdags gick vi till parken igen och då hittade vi, efter mycket letande, "flickblommorna" också. Tänk jag trodde de skulle vara större. Hängena börjar se ganska vissna ut nu.