söndag 28 juni 2009

Fototriss - "S" eller "E"

Idag har jag äntligen tagit mig tid till en "Fototriss". Att det dessutom är tävling fick mig att sätta fart. Den här gången ska motiven på bilderna börja med antingen "S" eller "E", som i "se". De senaste veckorna har jag haft väldigt svårt att hitta bilder eller motiv, kanske för att dockhusrenoveringen tar ganska mycket av mina tankar just nu. För att jag verkligen skulle få in ett inlägg den här veckan öppnade jag arkivet i stället för att ge mig ut med kameran. När jag började bläddra hittade jag hur många som helst. Först tänkte jag hålla mig till ett tema, som t ex "sniglar", men till slut bestämde jag mig för att ta bilder med helt olika motiv. 

Den första bilden, "stenar" är tagen någonstans mellan Västra Hamnen och Dockan i Malmö. Jag vill med bestämdhet påpeka att det inte är jag som har skrivit på den stora stenen :) Jag klottrar inte, men kul ändå att någon varit där före oss :)

Nästa bild är på en riktigt läskig spindel. Jag gillar att fotografera spindlar. Kanske det är ett sätt att bearbeta "spindelfobi". Denna spindel var ca 5 cm stor och satt inomhus på förskolan där jag arbetade. När jag visat den för barnen och fotograferat den, bara gick jag därifrån. De brukar snabba sig in i väggen igen :)

Den sista bilden kände jag att jag var tvungen att ha med idag. Termometern på 70%Garn-bloggen visar på 22,4° i Malmö idag, men det känns verkligen som minst 30. När jag hittade den här snöbilden kändes det lite svalare. Tänk vad man längtade efter solen och värmen då i februari!

söndag 21 juni 2009

Men vad är detta? - 25 Hela bilden

Den här gången var det Herr C (igen :)) som löste bildgåtan. Grattis! 
Nu tar jag semester från bildgåtan, men kanske det blir fler bildgåtor till hösten.

lördag 20 juni 2009

Men vad är detta? - 25 - lite mer


Här kan man se en lite större bit av bilden. Borde lagt in den för länge sen, men nu är den här i alla fall :)

tisdag 16 juni 2009

Tisdagstema - Balans


Det var väldigt länge sen jag var med i Tisdagstemat. Jag har haft svårt att komma på bra motiv och ganska dåligt med inspiration på den fronten. Idag letade jag i alla fall i mitt arkiv och hittade den här lilla snigeln, som blanserar sitt hus på ryggen, samtidigt som den blanserar på ett litet rött vinbär, som i sin tur balanserar på en tumme och ett pekfinger :)