söndag 28 juni 2009

Fototriss - "S" eller "E"

Idag har jag äntligen tagit mig tid till en "Fototriss". Att det dessutom är tävling fick mig att sätta fart. Den här gången ska motiven på bilderna börja med antingen "S" eller "E", som i "se". De senaste veckorna har jag haft väldigt svårt att hitta bilder eller motiv, kanske för att dockhusrenoveringen tar ganska mycket av mina tankar just nu. För att jag verkligen skulle få in ett inlägg den här veckan öppnade jag arkivet i stället för att ge mig ut med kameran. När jag började bläddra hittade jag hur många som helst. Först tänkte jag hålla mig till ett tema, som t ex "sniglar", men till slut bestämde jag mig för att ta bilder med helt olika motiv. 

Den första bilden, "stenar" är tagen någonstans mellan Västra Hamnen och Dockan i Malmö. Jag vill med bestämdhet påpeka att det inte är jag som har skrivit på den stora stenen :) Jag klottrar inte, men kul ändå att någon varit där före oss :)

Nästa bild är på en riktigt läskig spindel. Jag gillar att fotografera spindlar. Kanske det är ett sätt att bearbeta "spindelfobi". Denna spindel var ca 5 cm stor och satt inomhus på förskolan där jag arbetade. När jag visat den för barnen och fotograferat den, bara gick jag därifrån. De brukar snabba sig in i väggen igen :)

Den sista bilden kände jag att jag var tvungen att ha med idag. Termometern på 70%Garn-bloggen visar på 22,4° i Malmö idag, men det känns verkligen som minst 30. När jag hittade den här snöbilden kändes det lite svalare. Tänk vad man längtade efter solen och värmen då i februari!

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Ja snöbilden känns svalkande men dock inte lockande.

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera
 2. Stenarna vinner lätt mitt hjärta!

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder! Jag är verkligen lycklig över att vi har sommaren här. LÅte den bli lång och varm!!! Ha en skön dag.

  SvaraRadera
 4. Ja, det var en riktig blandning av S-motiv. Och tänk att jag kände igen de där stenarna ute vid Scaniaparken i Malmö utan att tjuvkika först. :-)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har försökt komma in på din blogg flera gånger men blivit "utkastad" varje gång. Mycket mystiskt. Men nu verkar det ju lyckas!

  Du skrev något om något som skulle pigga upp mig, men jag kan inte riktigt hitta...ska kolla lite till.

  Hoppas du får en finfin helg, och som du förstår är jag back in business igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hihi, vi cyklar även på vintern.

  SvaraRadera